01/06/2010

G for gråd og glæde

Mit G må stå for gråd - men også glæde.
 

Fredag begravede vi min mormor. Der blev dagen igennem grædt mange tårer. I kapellet, da vi så hende for sidste gang. Når vi gik ved siden af morfar, der efter 74 år nu er alene tilbage. Da vi kørte kisten fra kapellet til kirken, forbi det lille hus, som har dannet ramme om det meste af mormor og morfars gifte liv. Ved frokosten hos min onkel. I kirken ved kisten, under præstens tale og ved udgangen. Ved graven, da kisten blev sænket ned. Og der blev grinet af sjove historier, gode minder og typiske bemærkninger. Vi fik i fællesskab grædt over det samlingspunkt vi ikke længere har. Og leet over de børn, der nu render rundt i den store familie, som alligevel er, som den plejer. Der bliver grædt nu, hvor jeg skriver  og ser billeder. Og smilet, ved tanken om hvor stolt og glad morfar var over alle de mennesker, der var mødt op, alle de blomster, der var sendt og over hvor smukt kalket og tjæret huset var til dagen.

Det sidste billede bringer både tårere og smil frem. Her er en lille del af os samlet efter mindesamværet for at se graven og alle blomsterne. I kørestolen sidder min morfar. Tre af hans børn og svigerbørn er med. Tre af hans børnebørn med deres mænd og kærester er med. Og tre af hans oldebørn. Min mormor er ikke mere. Det er et stort tab. Men morfar og familien findes endnu. Og den sidste er blevet godt opelsket af de to - og dét er en stor glæde!


Se flere bud på G hos ABCtema.

4 comments:

 1. Jeg vet nøyaktig hva du her beskriver. Det er en del av livets løp. Vi i Norden er ikke veldig gode til å håndtere slik en sorg.

  Selv har jeg mistet 4 besteforeldre, en far og dessverre også min eldste sønn (han ble kun 40 år)....

  Sterkt innlegg

  ReplyDelete
 2. Rigtig dejligt indlæg og meget rørende. Jeg kan også levende sætte mig ind i det du fortæller og føler og det tager bare lang tid at bearbejde. Hun var en fantastisk kvinde og hvor har dine morforældre været utrolig heldige at have hinanden i så mange gode år. Ønsker alt godt for din kære morfar. -og jer alle.

  knus og kram og GLÆDER mig til at snakke med dig og se dig ikke mindst :) -og din lækre "unge" --> jeg kalder Signe min lækre unge, hvilket resulterer i at hun render rundt og siger "signe-lækker-unge" :)

  ReplyDelete
 3. Dejligt indlæg - og skønt billede:-)

  ReplyDelete
 4. Så trist med mormoren din. Min mormor døde for 14 år siden, men jeg tenker på henne nesten her dag. Nå gjør det bare litt godt å savne henne, men det var veldig tungt med det første.
  Et flott og ærlig innlegg fra deg..

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...