09/05/2010

Er I søde at lukke porten, når I går?

Omkranset af nyudsprungne bøgetræer og med kig til Århus bugten nød vi en kop te og vores madpakker, da vi i dag var på tur. Samuel og jeg havde følgeskab af Lina. Grunden til udflugten var ikke madpakken alene, ej heller selskabet, men Claus Dalbys have.  Åh jo, jeg var så ualmindeligt heldig at blive udtrukket bland tusinder (det sagde han selv) til at komme på havebesøg i dag. Dét har jeg glædet mig til! Da vi kørte fra Vejle var det i gråt vejr på kanten af regn. Da vi ankom i Risskov skinnede solen og fuglene sang, så det var en fryd. Perfekt maj-vejr til havevandring! 
Samuel, der var på sit første have-besøg klarede sig godt. Som en anden besøgende sagde; "Han kan lige   så godt lære det." Og det er så sandt. Blomsterne sagde ham måske ikke så meget, men de fine hvide sten i indkørslen var spændende. Og helikopteren, der kom forbi flere gange var også et sjovt indslag.
Udover at Claus Dalbys have er enormt flot med de mange blomster, så er haven dejlig at gå rundt i, fordi den er så godt anlagt: her er rene linjer, fine detaljer, ro og luft. Til trods for at haven er delt op i mange rum. Det er et rart sted at være. Vi tog mange billeder af blomster, af opstillinger, af ting, vi ønsker os. Men det, jeg lærte mest om tror jeg var belægninger, overgange og stianlæg. Det var ikke os, der spurgte om blomsternavne, nej, vi ville vide, hvor han får sine redskaber fra som bl.a. priklebakker.
Det var en skøn dag, der blev afsluttet med manner i et havecenter (hvor Samuel sov i indkøbsvognen). Masser af inspiration, frisk luft og godt selskab. Vi lukkede og slukkede haveporten, da vi gik!

6 comments:

 1. sikke en dejlig dag, håber du fik hvilet lidt, når nu du var så tidligt oppe :-)

  ReplyDelete
 2. Det stakkels barn;-) En anden gang kan han måske holde faren med selskab imens du udfolder din haveinteresse:-) Dejligt I havde en go´ tur. Det ser hyggeligt ud. Glæder mig til flere detaljer.

  ReplyDelete
 3. Lene: Det var en rigtig dejlig dag! Det var godt vi skulle ud i det gode vejr, ellers havde det været hårdt at holde til med så tidlig en start! Samuel nåede at sove halvanden time inden vi skulle køre, så jeg fik tre kvarter på øjet. Og så drak manden og jeg te ved siden af hinanden i sofaen i går aftes - det hjalp også!
  Mor: Måske får han det som sin far med haver. Men jeg kunne jo også være heldig, at han får det som sin engelske onkel!! Man har da lov at håbe :-)

  ReplyDelete
 4. Det lyder vel nok spændende! Den have skulle jo være helt fantastisk. Dejligt at høre, at Samuel klarede dagen så flot, Anne :-)

  ReplyDelete
 5. Der var du vel nok heldig! Og børn tager ikke skade af at se på blomster - never!

  ReplyDelete
 6. Madame: haven er præcis lige så fantastisk, som det bliver sagt og vist rundt omkring. Og så er Claus Dalby en levende formidler af sin glæde ved haven "live" også.
  Charlotte: Jeg føler mig også meget heldig! Og jeg tror du har reT: det kan ikke være til skade at se på blomster!!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...