15/02/2010

En gave

Kender du legenden om Tristan og Isolde?
Det gjorde jeg ikke (undtagen som omtalt i Pretty Woman).
Men i weekenden fik jeg denne smukke figur af min mand:


Han har selv malet og skulptureret omgivelserne. Den lille figur forestiller Isolde, der spejder efter sin elskede Tristan. Historien er meget gammel, og har øvet indflydelse på rigtig mange kærligheds historier op igennem middelalderen.

Tristan skal hente sin onkels irske forlovede hjem til Cornwall. Isolde har taget en kærlighedseliksir med til sin kommende ægtemand, for at sikre sin ægteskabelige lykke. Ved et uheld drikker Isolde kærlighedsdrikken, der var tilegnet hendes kommende mand, sammen med Tristan. De bliver inderligt forelskede, men kan ikke gøre andet end at fortsætte hjem til Isoldes bryllup. Tristans onkel elsker sin nye hustru, og holdermeget af sin nevø. Derfor lukker han i starten øjnene for kærligheden mellem Tristan og Isolde. Men da de to bliver fundet alene sammen, må han gribe ind. Derfor bliver Tristan sendt i eksil i Frankrig. Mens hans skib forsvinder i horisonten står Isolde på klipperne og følger sin elskede på vej ...

4 comments:

 1. Figuren, din mand har lavet, er meget, meget smuk og fascinerende!
  Nej, jeg kendte ikke legenden, men det er dejligt nu at kende den - og jeg kan bestemt godt forstå din sammenligning med en elefant i dit indlæg herunder.

  ReplyDelete
 2. han er godt nok meget dygtig ham der din mand :) den er virkelig flot :) jeg kendte faktisk godt historien, men dejligt at få den opfrisket :)
  12 dage tilbage :) knus

  ReplyDelete
 3. Tak, Madame! Den er jo meget lille, og alligevel kan jeg fornemme vinden der river i hendes hår og bølgerne, der slår op. Det er lidt utroligt!
  Jamen, det er jo det han er, Louise :-) Og jeg bli'r alligevel så overrasket når han kommer med sådan noget her, der er så minutiøst!! Og ja, 12 dage til afgang - og 14 dage til første møde:-)

  ReplyDelete
 4. Wauw - sikke en flot figur! og sikke en fingernem mand ;-).

  Og jo, jeg kendte godt historien - men 'historier' er jo også nærmest mit fag ;-).

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...