30/11/2008

Advent

"Nu er det advent, Kristus-tiden kommer og selv i mørket lufter det af sommer, så håbet blusser op hos alle triste, når Guds folk tænder lys på grønne kviste."
Glædelig 1. søndag i advent! Billedet her er fra sidste år. Bare rolig! Vi tænder ét lys mere på kransen hver søndag op til jul. Det er en dejlig måde at samles om at julen nærmer sig. Og at Kristus nærmer sig.
Jeg læste i den forgangne uge i vores lokale avis en artikel med en blomsterhandler, at der er blandede traditioner hvad angår adventskranse. Det er angiveligt ganske almindeligt at tænde alle fire lys på én gang. Men hvad er pointen så med at have en adventskrans?
For mig er kransen en måde at tælle op på til at Jesus kommer. En måde at samles med dem, der er gået forud om at være parate til at Jesus kommer. Vi følger den engelske tradition, hvor hvert lys tændes for "nogen". Det første for profeterne, som har forudsagt Hans komme. Det andet lys er for Guds folk, som har længtes efter Han skulle komme. Det tredje tændes for Johannes Døberen, som banede vejen for Ham. Og det fjerde lys tænder vi for Maria, som bar Ham ind i verden. Vi synger en salme og be'r en bøn. Det er dejligt med traditioner og ritualer - de binder alting sammen og giver mig nogle knager at hænge mit liv op på.
Hvordan fejrer du advent?

3 comments:

  1. Kære Anne! Tak fordi du byder indenfor. Jeg har skrevet lidt hos mig selv om, hvordan jeg fejrer advent.

    ReplyDelete
  2. tak det vidste jeg ikke jeg vidste bare at jeg synes det var mest rigtigt at tænde et lys ad gangen, men Søren og jeg snakkede om det for han havde også hørt det med de fire lys på én gang og jeg kunne ikke lige svare hvorfor jeg synes det var mest rigtigt med et ad gangen. men det kan jeg så fortælle ham nu hvorfor det er vigtigt :) -han har nu også altid gjort det på den måde, men det da meget sjovt at der er en grund...

    ReplyDelete
  3. :-) Det er vist ret almindeligt efterhånden at tænde dem alle sammen på én gang. Men jeg tror nu det er fordi man så glemmer "optællingen". Jeg læser en advents bog ligenu fra en amerikansk metodist, og han siger de fire søndage har følgende temaer: Håb, fred kærlighed, og glæde. Og det er vist den den danske sang "Så tænder vi et lys i kvæld" den følger... Knus!

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...